top of page

MELANI BEAUTY OF THE MONTH

Oppdatert: 27. apr. 2022

Denne månedens MBM heter Akuvi. Hun er en talentfull artist som har vært å se på flere scener, festivaler og TV den siste tiden. A real superstar, keep an eye out for her!


Kan du fortelle litt om hvem du er og din bakgrunn?

- Jeg er en norsk-ghanesisk afrofusion artist og låtskriver. Jeg skriver ærlige låter som utforsker temaer som identitet, indre kamper og kjærlighet. Låtene mine er ofte kontrastfylte, da jeg liker å inkludere hele spekteret av hva vi som mennesker kan føle på: Sårbarhet og styrke, for eksempel. Ofte går motstridende følelser hånd i hånd.


Hvordan startet egentlig reisen som artist?

- Jeg begynte seriøst med musikk i 2018. Det var da jeg virkelig gikk for det. Tiden før det var preget av usikkerhet og en frykt for å tørre å stikke meg ut og innrømme at jeg egentlig drømmer om å være artist.

Samtidig har musikk alltid vært min største kjærlighet og lidenskap. Om jeg ikke har skapt eller fremført det, så har jeg alltid vært veldig opptatt av det, og det har utgjort en stor del av min hverdag.

På skolen husker jeg at jeg pleide å være sykt engasjert i skoleforestillingene med dans, sang og etter hvert revyskuespill

Både pappa og min storesøster, Anna-Lisa Kumoji, er i musikk-bransjen. I mitt barndomshjem var det alltid masse musikk. Så det har på en måte alltid vært der på noe vis. Men jeg vil nok si at det var min reise til Cape Town, Sør-Afrika som var vendepunktet for min del. Før den tid var jeg livredd. Det var noe med musikkulturen, og den kunstneriske friheten så mange der kjente på og spilte helt ut.


Jeg følte meg hjemme og da ble det plutselig tryggere å tørre å prøve seg litt

Fra noen jams og open mics ble det etterhvert egne konserter. Da jeg etter flere år i Sør-Afrika flyttet tilbake til Norge i 2019 hadde jeg rukket å slippe et album, opptre på titals events, og viktigst av alt: jeg hadde funnet meg selv.


Som du fortalte begynte du seriøst med musikk i 2018 og du måtte overgå frykt for å komme der du er i dag. Hvordan gjorde du det og hvilke råd har du til andre unge om å følge drømmen sin?

- Du må drite i hva folk kommer til å tenke! Du må tillate deg selv å eksperimentere, ha det gøy med prosessen. Det aller viktigste er at du bare må begynne! Kom i gang.

Gjør baby-steps, men sørg for at det faktisk skjer. Dritskummelt kommer det til å være, uansett hva. Så ikke tro at du noen gang kommer til å føle deg klar.

Min karriere startet på en brun pub, open mic, i utgangen av Cape Town. Nå headliner jeg festivaler, spiller hver uke, slipper låter. Alt startet med å ta det første steget

Hvor får du inspirasjon fra når det gjelder musikk og fashion?

- Musikk: Den musikken som beveger meg mest har jeg i en egen spilleliste på spotify. Jeg liker å analysere hva jeg selv elsker. Hvorfor funker denne låten så bra?

Fashion: Instagram, Tiktok, folk på gata, artister og klesdesignere som skiller seg ut :)


Hva slags sminke look går du for når du skal på scenen eller hva er din signature look?

Sleek and busy ponytail er vel blitt veldig min greie. Ellers liker jeg en del glitter og glow - for the people in the back!

Og jeg har rokka min winged eye liner i over 15 år, så den tillater jeg meg å kalle my signature look, haha!


Hva inspirerer og driver deg?

- Musikk er en gave. Jeg er 100% sikker på at jeg ville elsket musikk høyere enn noe annet, uansett om jeg aldri hadde åpna kjeften selv. Så det hjelper at jeg genuint elsker det jeg gjør. Jeg drives også av min ide om at du kan få til så mye selv, om du bare tar ansvar.

Alt som eksisterer, alt du ser rundt deg, startet med en idé i noen sitt hodet: En bygning, et verktøy, en låt, en matrett. Tenk så sykt det er?!

Det sier noe om viktigheten av å tillate dine visjoner å få spille ut. Med det sagt så drives jeg av å holde en høy grad av selvdisiplin, fordi jeg har innsett at det kun er selvdisiplin som på sikt skaper resultater som varer. Jeg er allerede så dypt inn i denne grinden at jeg er commited til å se resultatet på andre siden. Og det er små seire hele veien. Man må bare huske å stoppe opp og anerkjenne dem.


Hvem er dine topp 5 drømme collabs?

Burna Boy

RunTown

Sarkodie

The Internet

Kaytranada


3 raske:

Burna Boy eller Wizkid?

- Det klarer jeg faktisk ikke å svare på. Haha! Begge er geniale

Jordbær eller bringebær? - Jordbær

Chille på sofaen eller byen?

- Sofaen har hjertet mittHør på musikken og følg Akuvi:

Følg Melani Beauty for eksklusive nyheter og produktlanseringer:0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page