top of page

MELANI BEAUTY OF THE MONTH

Denne månedens MBM heter Lalla Coulibaly. Lalla er grunnleggeren bak krølltopp.no og Krølleløftet som er et sertifiseringsprogram for krøller og teksturert hår, to viktig plattformer vi er glade for eksisterer.

For de som ikke kjenner deg så godt, kan du fortelle litt om hvem du er?

- Først og fremst, TAKK! Supertkult å bli plukket ut til dette. Jeg heter Lalla og er fra Oslo. Jeg driver krølltopp.no sammen med mine fantastiske skribenter Ida og Rahiima. I tillegg driver jeg "Krølleløftet" som er et sertifiseringsprogram for krøller og teksturert hår, sammen med Barbro Sørlien, Natalie Beckford og Steffie O. Mayazi.


Kan du fortelle litt mer om hva krølltopp.no er?

- Krølltopp er en plattform for krøller og teksturert hår med fokus på afro-teksturert hår. Plattformen ble startet som en blogg i 2018, men har vokst seg til å bli sååå mye mer de siste årene. Jeg vil kalle det en identitetsplattform. Her deler vi tips, erfaring, tester produkter og tar opp diverse temaer knyttet opp mot hår og identitet.

Målet med Krølltopp er å inspirere lesere til å elske seg selv og teksturen sin, finne motivasjon til å gå naturlig og få hjelp på veien

Hvorfor var det viktig for deg å skape en slik plattform?

- For 10 år siden trengte jeg hjelp og brukte laaaaang tid på å finne ut hva som funket for meg og mitt hår. Det tok tid å akseptere at teksturen var en del av meg. Jeg slet ut håret og meg selv med å rette, farge og bleke det.

Jeg savnet informasjon på norsk og tenkte rett og slett "noen må starte og det ser ut til at det blir meg!" haha

- Vi med teksturert hår er minoritet i Norge og det er få steder vi kan gå til for veiledning eller pleie. Derfor var det viktig for meg. Krølltopp er en plattform hvor vi kommer sammen og hjelper hverandre. Samtidig handler det om representasjon for meg. Det var ikke mange forbilder da jeg vokste opp som så ut som meg. Nå håper jeg at flere kan gå inn på krølltopp og se seg selv representert og føle stolthet til den de er naturlig.

Har du noen råd til den yngre generasjonen og hvilket råd ville du gitt til ditt yngre deg?

- Det finnes ikke noe rett eller galt. Gjør greia di! Om du vil rette håret, ha det krøllete, i fletter eller i messy bun, så er det at du elsker og er stolt av deg selv som er viktig. Ikke vær redd for å prøve nye ting. Er du usikker er det en hel community som er her for å hjelpe deg og heie deg frem!

Til meg selv ville jeg sagt "Lalla du er en bad ass b****! hahaha

Alle de rare ideene dine og positiviteten som folk ler av kommer til å bli din styrke. Du føler at du ikke passer inn i en A4 verden og stemmer, det gjør du ikke. Magefølelsen din har helt rett så stol på den. De største mulighetene du får i livet er de du skaper selv.


Hva er ditt hemmelig hårtriks?

- Åååå, hmmm. Må nesten bli balsamspray, det er en lifesaver. Jeg har alltid en flaske med vann og leave-in som jeg har blandet på badet. Refresher krøller hver morgen for en fresh look.


Hva er skjønnhet for deg?

- Det er selvtillit. Helt ærlig, det finnes ikke noe vakrere for meg enn mennesker som bare elsker seg selv og den de er. Om det er med sminke, ekstra hår eller helt naturlig.

Eier du deg selv og er glad i deg selv, så utstråler du en helt egen energi. Det er så vakkert ass!

Sminke og hår går jo hånd i hånd, har du en go to sminkelook?

- hahah, jeg er skikkelig dårlig på sminke for å være ærlig. Eller jeg kan basics, men øyesminke og sånn får jeg bare ikke til. Min go-to-look er vitamin C serum, en god hudkrem, foundation, brownzer og cat eyeliner. Eyeliner er et must for meg! Så messy bun og eyeliner ass.


Til slutt, noen do and don't t for krølltopper

  • Love your self. Håret ditt kommer til å ha gode og dårlig dager, aksepter det og se det vakre ved det.

  • Ikke gre håret tørt, bruk masse vann og balsam.

  • Ikke overdriv sjampo bruken, prøv andre rensende produkter som ikke stripper håret for fuktighet, eks. sjampo uten sulfat eller en co-wash, hvis du vasker håret flere ganger i uken.

  • Les hvordan du skal bruke produktene på boksen. Det er lett å bli skuffa hvis du ikke har gjort det riktig.

  • Klipp deg regelmessig. Ja, jeg er heller ikke fan av å ta lengden, men det gjør mye for teksturen din. Håret blir lettere å håndtere og det vokser sunnere.

  • Ikke sammenlign deg med andre. Vi er alle forskjellig og har forskjellige behov for vårt hår!

  • Du kan fint fukte krøllene hver dag for å freshe opp looken, men håret må også få tørke.

  • For å få volum, bruk produkter med mindre oljer som ikke tynger håret ned. Gre håret fremover med styling produkter i, da løfter håret i bunnen seg når det tørker.

  • Do ask us at Krølltopp.no if you have questions!


@krolleloftet


@krolltopp.no


@melanibeauty.no
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page