top of page

MELANI BEAUTY OF THE MONTH

Oppdatert: 27. apr. 2022

Målet med Melani Beauty Of The Month (MBM) er å fremme inspirerende og talentfulle mennesker. Hver måned ønsker vi å gi oppmerksomhet til nettopp disse personene.


I dag skal vi bli litt bedre kjent med vår første MBM og vår egen selvlærte MUA Sanna Khursheed. Ikke bare er hun en talentfull makeup artist, hun er også utdannet siviløkonom og sist men ikke minst er Sanna en av skaperne bak Melanibeauty.no.


Hvem er egentlig Sanna?

Jeg er opprinnelig fra Pakistan, er 33 år gammel og fortiden bor jeg i Stavanger. Er utdannet Silviøkonom, men jeg ble lei og ønsket ikke å sitte foran PC skjermen lenger. Jeg har alltid vært en kreativ sjel, elsker masse farger og elsker å finne på nye ting. Drømmen var alltid å bli en makeup artist. Planen var å starte på makeup skole, men pappa var usikker på om det var det beste valget. Han mente det ikke var et sikkert nok yrke og at det ville bli vanskelig å få et trygt liv og etablere familie. Siden jeg har en flerkulturelt bakgrunn og min far var en av de første pakistanske arbeidsimmigrantene i Norge, ønsket han ikke at jeg skulle leve i frykt eller usikkerhet for å ikke få jobb eller slite økonomisk.


“Jeg tok en mastergrad i Siviløkonom, fikk jobb men gruet meg og tenkte what a waist of talent. Det er sminke jeg er rå på og elsker!”

Fortell litt om hvordan veien til å bli MUA var for deg?


Etter å ha jobbet i 3 år fikk jeg en sykdom, fibromyalgi. Typisk for fibromyalgi er smerter i hele kroppen, kjenner deg stiv og alltid er lite uthvilt. Jeg gikk fra å være super aktiv til å bli sengeliggende. I tillegg sleit jeg med cystisk Akne og forsøkte å skjule det med sminke, men fant aldri foundation som passet min hudtone. Kroppen var angrepet. Alt føltes så tungt og jeg må innrømme at jeg var på en ulykkelig plass i livet.

Siden jeg var sengeliggende så gikk mesteparten tiden til å surfe på nett, mye YouTube videoer, sminke videoer for å være spesifikk.


“Du vet når du er syk, det siste du føler deg er fresh. For meg hjalp det å sminke meg de dagene jeg hadde energi”

Det hjalp psyken min! Det ble en måte å koble ut på, et fristed. Før sykdommen var mitt fristed trening

Dette ble min hobby og jeg begynte å sminke storesøster som jeg testet ut forskjellige looks på. Inspirasjon fant jeg på YouTube. Det var på denne tiden beauty influencere startet å blomstre. De viste forskjellige looks og tips. Jeg ville gjøre det samme og gi tips for å skjule mørke ringer og akne arr. Jeg fant modeller jeg kunne øve på for å utfordre meg selv og lære mer.


Det var sånn jeg fant interessen for å lære mer om hud. For det som interesserte meg mest, var jo hud. Jeg syns det var veldig gøy å lære å sminke hud, ulike hudtyper, hudtilstander, hudnyanser og konturering, det syns jeg er så gøy!


"Min første sminkekunde var en katastrofe. Men jeg måtte bare starte et sted. Jeg måtte lære meg å sminke store øyne, små øyne, runde øyne, altså alt"

Har du noen enkle tips til hvordan man kan preppe huden best mulig før man sminker seg?


Det aller viktigste er forarbeidet! Jeg bruker ansiktsmasker tilpasset min hudtype og skrubber huden. Jeg bruker også maske og serum under øyne der huden er veldig tynn og sensitiv. Finn ut om du ikke allerede vet hva slags hudtype du har. Dersom du har:


  1. Oljete hud, da ønsker huden din mer fukt! Se på ingredienser og unngå vann. Når det gjelder sminke, unngå ned produkter med ned mattende egenskaper. Bruk primer, veldig viktig!

  2. Tørr hud, fukt fukt fukt! Huden din skriker etter produkter som har fuktgivende egenskaper.

Hva er dine favoritt produkter om dagen?


Jeg er veldig glad i Stick Foundation fra BLK/OPL og jeg elsker leppestiftene fra Maréna Beauté - Rouge Tarou Nude og Matt og ikke minst Maréna Beauté - Tarou Bronzer DUO Palette, et fantastisk produkt, kan brukes til lipliner, øyensygge og bronzer. Love it!@melanibeauty.no


@sannakhursheed

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page