top of page

FRESH HUD!

I dag har vi tatt en prat med hudpleieekspert Chaima Beurot-Gran, og vi gleder oss til å lære litt mer om huden vår og hvordan vi kan ta bedre vare på den. Chaima er en ung dame som elsker å kose seg med både god mat og godt selskap med venner. En livsnyter som elsker nye eventyr og som kaster seg inn i utfordringer.


Hei Chaima, denne samtalen har vi gledet oss lenge til! Kan du starte med å fortelle litt om hvordan du fikk du interesse for hudpleie?


- Hei! Tusen takk, det har jeg også! Jo det tror jeg startet ganske tidlig med tanke på hvordan jeg ble oppdratt. Min mor var veldig opptatt av at jeg skulle se stelt og fresh ut, så vil si det startet som barn. Alle vi barna måtte pusse tenner og rense ansiktet hver dag. Så det har kanskje hengt litt med meg hele veien.

"Allerede som tenåring var jeg opptatt av velvære og hud. Jeg lekte både frisør, makeupartist og hudterapeut som barn"

Da jeg som voksen valgte å fokusere på hud og velvære, tok jeg utdannelse innen hud og har jobberfaringer fra spasalonger. Jeg har også lang erfaring som konsulent for utvalgte hudpleiemerker, i parfymeri og nå innen hud og helse.


Du har også en Podcast som heter "FRESH HUD", kan du fortelle litt om den?


- "FRESH HUD" er en Podcast som jeg og en annen dyktig hudterapeut lenge hadde pratet om å starte. Etter mange år i bransjen så vi et behov for at veiledning og informasjon skulle nå ut til flere enn de vi selv klarte å veilede i løpet av arbeidsdagen. De temaene vi har tatt opp frem til nå er rett og slett basic hudpleie og viktigheten av det. I fremtiden har vi planer om å gå litt mer i dybden på hudutfordringer.

"Hudpleie til ansikt og kropp er for meg like viktig som å pusse tenner og ha en god munnhygiene"

Jeg er veldig opptatt av å påpeke det at huden vår er noe vi har hele livet, heldigvis! Den utsettes egentlig for ganske mye i løpet av livet og derfor er det viktig å ta vare på den. Både for å bevare alle de gode hudegenskapene huden vår jobber med, men også for å forebygge utfordringer som kommer av ulike årsaker du utsetter huden din for. En god hudpleierutine er en investering i god hudhelse hele livet!


Hva er de viktigste hudpleieproduktene?


- Renseprodukter, peeling/skrubb, dagkrem med solbeskyttelse og nattkrem er det viktigste. Gode renseprodukter renser huden både for forurensing og avfallsstoffer, som huden både skiller ut og tar imot. Du får ikke et optimalt resultat med andre produkter eller sminke dersom huden ikke renses. Alle produkter du bruker bør være tilpasset din hudtype og tilstand. Etter rens er det like viktig med peeling eller skrubb. Det gir en dypere rens, fjerner døde hudcelle, jevner ut hudtonen og øker cellefornyelsen.

"Peeling har så mange andre gode egenskaper, som blant annet at den løser opp tette porer slik at du unngår kviser og inflammasjon på huden"

Alt dette gjør at huden din ser mer glødene ut og ikke minst så får produkter du bruker mye bedre effekt.


En dagkrem med solbeskyttelse vil jeg si er noe av det viktigste etter en rens eller peeling. Både for å beskytte, forebygge og behandle huden mot alt den vil møte på i løpet av en dag.

Solbeskyttelse forebygger skader som oppstår ved eksponering av sol men og skadelige UV stråler som huden blir utsatt for, sommer eller vinter.


Avslutte med en nattkrem eller en nærende krem som kan brukes på dagen og natten. Det er nemlig på natten når vi sover at huden regenerer og reparer seg.


Hva er den største myten når det gjelder hudpleie?

"Tannkrem på kviser ville jeg absolutt ikke prøvd meg på"
"Hvis ikke et produkt funker med en gang så funker det ikke i det hele tatt"

Tannkrem kan tørke ut kvisen, men det har ingen dokumentert effekt. I noen tilfeller kan det gjøre mer skade på utbruddene.


Det er viktig å huske på at produkter trenger tid før det kan vise resultater på samme måte som, alt annet vi prøver eller gir en sjanse. Så gi produktene dine en sjans og da snakker jeg fint om 8 uker +.


Kan du fortelle om viktigheten mellom god hudpleie og sminke?


- Sminken må renses godt vekk, enten med dobbelrens eller før renser som ofte er oljebaserte. Husk at fett løser opp fett så det er bare med på å løse opp både sminken og eventuelt solbeskyttelse. Det forebygger også nupper og kviser.


Sminke og hudpleie avhenger av hudtilstanden, her kan du trikse for å få en perfekt look. Det er småting du kan gjøre for å få sminken til å se enda freshere ut. Alt fra ekstra fukt til den tørre huden og her kan du legge på enten en fuktmaske mens du sminker øyne eller omvendt legge på øyepadsmaske mens øyelokkene sminkes. Det finnes kremer som har grønnskjær til de som har det som kalles couperose (sprengte blodkar) eller en mattende primer til de som har en fetere hudtype før du legger på makeup. Alt dette kan være med å gjøre det lille ekstra.

"Sminkekvalitet er avgjørende for å se fresh og glødene ut!"

God sminke som faktisk passer hver enkelt hudtype, hudtilstand og hudfarge er avgjørende for å få en naturlig og fin look.

"Ingen ønsker en foundation som er i feil nyanse da dette synes bedre enn du tror"

Og ingenting er bedre enn sminke som jevner ut hudtonen, kontrollerer blankhet og skjuler eventuelle porer. Da får du som regel en fantastisk look.


Råd og tips til unge?


- Det er mange råd og tips som florer rundt på nett/sosiale medier.

"ALLE sin hud er forskjellige og ikke minst hudtilstander"

Det som funker for venninnen din eller broren funker nødvendigvis ikke for deg. Snakk med noen som kan hud og ikke minst vær tålmodig!

Tips og råd fra Chaima

  • Gi huden din tid. Forebygge forebygge!

  • Finn masker du kan sove med hvis du har dårlig tid

  • Invester i rens

  • Alt du gjør fra ung alder gir resultater når du begynner å nærme deg 30+++.

  • Husk alt henger sammen; En uheldig livsstil synes fort på huden! Så vær både snill mot deg selv og huden din

  • Gi behandlinger i gave både til gutter eller jenter, det slår aldri feil

Til oss som er melaninrike, vi blir kanskje ikke så fort solbrente av sollys, men i min hverdag som hudterapeut så møter jeg mange som har fått pigmentforandringer."

Her må det dessverre forebygges tidlig med solkrem så du unngår disse flekkene. De kan komme av soleksponering, bivirkning av medisiner og hormonelle forandringer.

Dette er vanskelig å bli kvitt, så derfor kan tidlig forebygging reduserer synligheten av dette betraktelig.@MelaniBeauty.no0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page